Chris Barber - High Society

Donald Christopher 'Chris' Barber (Welwyn Garden City, Hertfordshire, Engeland, 17 april 1930) is een bekend Engels jazz trombonist. Hij was de muzikale leider van onder meer Chris Barber's Jazz Band.  Hij maakte furore in de traditionele jazz en is in de jaren '50 en '60 trendsettend geweest in het bekend maken van de blues en skiffle muziek in Europa. Van zijn orkest maakten musici als Monty Sunshine (klarinet), Pat Halcox (maar liefst 54 jaar) trompet, Lonnie Donegan (banjo, zang) en zangeres Ottilie Patterson deel uit.

In 1959 had Chris Barber zijn grootste hit met het nummer Petite Fleur, gecomponeerd door Sidney Bechet. Door dit succes werd Barber als eerste Europese jazzmusicus uitgenodigd voor een uitgebreide tournee door de USA. 

High Society is een Amerikaanse musicalfilm uit 1956 geregisseerd door Charles Walters, met in de hoofdrollen Bing Crosby, Grace Kelly en Frank Sinatra.

De film is gebaseerd op het toneelstuk The Philadelphia Story uit 1939 van Philip Barry. In 1940 maakte MGM een filmversie van het stuk onder dezelfde titel, geregisseerd door George Cukor. 

High Society is eigenlijk de musicalversie van The Philadelphia Story. De film markeerde het einde van de acteercarrière van Grace Kelly. Tijdens de opnames droeg ze al een verlovingsring en na de opnames trad ze in het huwelijk met de Monegaskische prins Reinier III van Monaco.